DURF: sluitingstijden horeca verruimd en subsidie voor kleine evenementen

Ingezonden: DURF

Sluitingstijden horeca verruimd naar 02:00
Het college heeft het voorstel aangekondigd om de sluitingstijden van de nachthoreca te verruimen van 01:00 naar 02:00. DURF is blij met deze verandering. We zetten een goede stap richting een levendiger en gezelliger uitgaansleven. Naast dat het meer keuzevrijheid en plezier biedt, zorgt het ook voor een rustiger centrum. De afgelopen periode bleven veel bezoekers rond 02:00 in het centrum als zij de ‘normale’ horeca verlieten. Met het voorstel om te horecatijden te verruimen, krijgen bezoekers de kans om nog ergens de nachthoreca te bezoeken, waardoor er in de zomer minder mensen op straat blijven.

25.000 euro subsidie voor kleine evenementen
De gemeente heeft daarnaast bekendgemaakt dat er 25.000 euro extra subsidie komt voor de kleinere evenementen die in onze dorpen worden georganiseerd. Eerder was de subsidie al eenmalig verhoogd om de evenementen tegemoet te komen aan de gestegen kosten. Toen de verdeling was opgesteld bleken kleinere evenementen zoals het Jumpin’ Picknick Festival, JVC De Schuit Koningsdagfestival, Buitengewoon Katwijk en het Open Tuinen Festival Rijnsburg buiten de boot te vallen.

Om dit te voorkomen is er voor dit jaar 25.000 euro extra subsidie ter beschikking gesteld. De komende periode wordt er gekeken hoe het geld in de toekomst eerlijk verdeeld kan worden. DURF is blij met deze stap omdat hierdoor ook de kleinere en toegankelijke evenementen in deze tijd subsidie en daarmee ondersteuning krijgen! Deze evenementen zijn van groot belang voor de levendigheid in onze dorpen.