De Stichting Vrienden van De Wilbert, die de Katwijkse woonzorglocatie al jaren financieel ondersteunt, heeft zichzelf opgeheven en hun vermogen overgedragen aan de SRAW; een stichting met ongeveer dezelfde doelstelling. Het overlijden van voorzitter Harry van Mierlo gaf bij deze beslissing de doorslag. De stichting werd vorige week woensdag geëerd met de onthulling van het ‘Vriendenpad’ in het bos van De Wilbert.

‘Drie ton? Vier? Misschien wel vijf?’ Jan Harmsen, bestuurslid van het eerste uur, weet eigenlijk niet precies hoeveel euro de vriendenstichting sinds 1990 aan De Wilbert heeft gedoneerd. Maar wie een rondje maakt door de locatie, moet moeite doen om ergens een gang te vinden waar de Vrienden niets hebben gefinancierd. Zo werd de centrale Serre deels betaald door de stichting evenals de reuze-TV die daar is te vinden. Raambestickering? Vrienden! Snoezelruimte? Vrienden!

Met nog genoeg geld in de pot en een bestuur dat nog een buitengewoon vitale indruk maakt, had de stichting nog jarenlang vooruit gekund. Maar Gerard Linssen, voormalig locatiemanager én huidige Vriend van De Wilbert, vindt dat het juist nu de tijd was. ‘De SRAW heeft ongeveer dezelfde doelstelling, dus dat komt prima uit. Die gaan heel verstandig om met ons restvermogen; dat weet ik zeker. Na het overlijden van onze voorzitter Harry van Mierlo, was dit gewoon de meest logische zet. En dat de stichting met een straatnaambord in het Heerenschoolbos tot in de verre toekomst nog zichtbaar is, was een ontzettende verrassing. Ook Harry zou dat fantastisch hebben gevonden…’

Vorig artikel[Podcast] Zaaien, planten en oogsten in je gratis schooltuin in 2023?
Volgend artikelAanbesteding VVV Katwijk