Gerard Bol heeft voor zijn project ‘Zanderijtuinders 2.0’ een perceel van 6.900 m2 beschikbaar waar hij het vroegere tuindersbestaan laat herbeleven. Bol: ‘Veel Katwijkers hebben nu geen benul meer van de vroegere invulling van dit unieke gebied. Ik laat dit tuindersleven op de Zanderij tot maart 2028 zichtbaar maken met vele deelnemers, maar ook voor o.a. de aanstormende schooljeugd met jaarlijks een schooltuinproject voor deze basisschoolkinderen. Voor komend schooltuinseizoen van 22 februari t/m 11 oktober 2023 zijn er nog vijf gratis schooltuintjes van elk 16 x 1,5 meter beschikbaar.’

Door: Marc Wonnink.

Dit schooltuinproject is op het gedeelte links van het puinpad op zijn perceel. Het is een prachtige gelegenheid voor kinderen om historisch cultureel erfgoed in Katwijk aan den Rijn, het tuindersbestaan, zo te herbeleven.

Men is vrij om alle dagen van de week in de eigen schooltuin te werken. Maar aanmelden schept ook verplichtingen, je moet er dan ook zijn op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en alleen afmelden als het niet anders kan. Aanmelden kan bij Gerard Bol op gerardbol@live.nl o.v.v. naam kind, school en groep en telefoonnummer ouder(s) uiterlijk zondag 30 oktober.

Vorig artikelSportiff Grasshoppers wint van Tripel Threat
Volgend artikelEervolle naamsvermelding Stichting Vrienden van De Wilbert