FOTOCDA Katwijk

De verkeersborden aan de toegangen van het dit jaar geopende Fietspad Vlaggeduin, door de Zuid-Duinen, heeft een extra onderbord gekregen. Het bord moet scooter- en brommerbestuurders er extra op wijzen dat zij niet op dit pad mogen rijden. Het wijst er op dat het negeren van deze regel de overtreder 109 euro kan kosten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Scooters en brommers zijn niet toegestaan op dit pad omdat het schadelijk is voor de natuur in het naastgelegen Natura2000-gebied. Ook is het strijdig met de regels voor een stiltegebied. Toch rijden er dagelijks honderden scooters en brommers op het pad. Scooters met een elektrische aandrijving zijn overigens wel toegestaan.

Het CDA had het negeren van het verbod op de agenda gezet door het stellen van schriftelijke vragen aan het College van B&W. Op Facebook schrijft de Katwijkse CDA-fractie dat men blij verrast is dat de Gemeente dit opgepakt heeft. Raadslid Irene van de Plas zegt: “Zo zie ik het graag. Nee, niet alles wat inwoners willen kan zomaar maar in gesprek gaan met elkaar en serieus kijken naar de mogelijkheden die er zijn om tot een oplossing te komen, daar staan wij voor”.

Comments

comments

DELEN