Door de kinderopvangtoeslagaffaire is een groot aantal gezinnen in Nederland in ernstige problemen gebracht, ook in Katwijk. Het zou volgens de Belastingdienst gaan om enkele tientallen mogelijke gedupeerden. Wethouder Corien van Starkenburg: “De toeslagenaffaire heeft een ongekend leed veroorzaakt. Ook bij gezinnen in onze dorpen. Als gemeente willen we deze ouders graag ondersteunen”. Het Rijk neemt maatregelen om gedupeerden tegemoet te komen en het vertrouwen in de overheid te herstellen. Hiervoor werkt men aan nieuwe wetgeving.

Om de gedupeerde gezinnen sneller te helpen wil het college alvast starten met het kwijtschelden van gemeentelijke schulden tot en met 31 december 2020. Wethouder Adger van Helden: “Het kwijtschelden van publieke schulden is een belangrijk onderdeel van het herstellen van het onrecht dat deze inwoners door de overheid is aangedaan. Het college vindt het belangrijk dat gedupeerde ouders zo snel mogelijk rust, zekerheid en zicht op een nieuwe schuldenvrije start krijgen. Het zo snel als mogelijk kwijtschelden van de publieke schulden helpt daarbij.” Het kabinet heeft toegezegd de kosten die de gemeente maakt te vergoeden.

De gemeente krijgt de gedupeerde personen door via de Belastingdienst. Gedupeerden die nog niet bekend zijn kunnen zich melden bij de Belastingdienst. Deze bekijkt de aanvraag en bepaalt of er recht is op een vergoeding. U kunt zich telefonisch melden via tel. 0800-2358 358 of via de website van de Belastingdienst.

Comments

comments

DELEN