Vanaf 5 april opent Hecht GGD Hollands Midden op negen plaatsen verspreid over de regio gecombineerde priklocaties waar bezoekers zowel HPV- als coronavaccinaties kunnen krijgen. Dit kan naar wens met of zonder afspraak. Zo kan iedereen die wil en daarvoor in aanmerking komt, deze vaccinaties makkelijk en dichtbij halen.

De gecombineerde priklocaties zijn geopend tot en met juni 2023.

HPV- en coronavaccinaties

Vanaf 5 april zijn op de priklocaties van Hecht GGD Hollands Midden de volgende vaccinaties zonder afspraak kosteloos verkrijgbaar:

· HPV-vaccinatie

Deze vaccinatie is alleen beschikbaar voor jongvolwassenen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus. Dit virus kan kanker veroorzaken aan de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. De vaccinatie bestaat uit twee prikken met een half jaar of langer ertussen. Belangrijk is om de eerste prik vóór 1 juli te halen; alleen dan zijn beide prikken gratis voor deze doelgroep. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel via www.hpvafspraak.nl

· Corona basisserie

Voor iedereen van 12 jaar of ouder die nog niet is gevaccineerd tegen corona of de basisserie nog niet heeft afgerond. Een afspraak is niet nodig, maar wel mogelijk via 0800 – 7070.

· Corona herhaalprik

De herhaalprik is beschikbaar voor iedereen van 12 jaar of ouder die na 18 september 2022 nog geen herhaalprik heeft gehad. Ook hiervoor is een afspraak maken niet nodig, maar wel mogelijk via www.planjeprik.nl.

Vaccinatielocaties Hecht GGD Hollands Midden

Vanaf 5 april kunnen bezoekers op vertoon van een geldig identiteitsbewijs op negen priklocaties HPV- en/of coronavaccinaties krijgen, als zij daarvoor in aanmerking komen. Data en tijdstippen kunnen wijzigen. Check daarom voor vertrek altijd de meest actuele informatie op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-hpv-en-corona. Op die webpagina staat ook meer informatie over de vaccins waarmee wordt geprikt.

· Katwijk: CJG Het Kwadrant (de Duinen), Schimmelpenninckstraat 10.

In oneven weken op vrijdag in april, mei en juni van 17.30 tot 20.00 uur: 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni.

· Leiden: ECC, Haagse Schouwweg 10.

Elke zaterdag in april, mei en juni van 9.00 tot 14.30 uur.

Onder voorbehoud: elke donderdag in april, mei en juni (met uitzondering van Koningsdag 27 april) van 12.00 tot 16.30 uur. Check voor vertrek www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-hpv-en-corona.

· Noordwijk: Bibliotheek, Akkerwinde 1a.

In oneven weken op vrijdag in april, mei en juni van 14.00 tot 16.30 uur: 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni.