Ingezonden: GemeenteBelangen Katwijk

Door de plaatsing van drie geluidmeetposten door de gemeente is nu eindelijk de geluidshinder van vliegtuigen boven Katwijk te meten. GemeenteBelangen Katwijk heeft jarenlang gelobbyd om geluidmeetposten binnen de gemeente Katwijk te krijgen. En onlangs zijn ze dan ook daadwerkelijk geplaatst, in elke kern één.

Zoals iedereen wel gemerkt heeft, loopt het de laatste tijd de spuigaten uit met het aantal laagvliegende vliegtuigen boven Katwijk. Het aantal vliegbewegingen van en naar Schiphol, boven Katwijk, is enorm toegenomen. Daarnaast mogen de vliegtuigen, sinds de sluiting van vliegveld Valkenburg, veel lager overvliegen.

GB-Katwijk heeft zich daarom ingespannen om die meetpunten hier te krijgen. Die zijn erg belangrijk, want zonder metingen heb je namelijk, in de regio, geen poot om op te staan als het over vliegroutes gaat. En daarmee geen stem in de regio. Andere gemeenten hadden ze al wel.

GB-Katwijk wil van de toegenomen geluidsoverlast door het beleid van Schiphol af. De meetpunten zijn nodig om de overlast in kaart te kunnen brengen.

Vorig artikel[Video] Dimbare ledverlichting voor RTV Katwijk dankzij Rabo ClubSupport
Volgend artikel[Video] Cheques Sint en Pietenactie Donatiefonds uitgereikt