Op de eerste vrijdag van oktober start voor stichting Sint en Pietenactie altijd haar nieuwe seizoen. Traditiegetrouw doet zij dit met het uitreiken van diverse donaties aan lokale goede doelen. Geld voor het donatiefonds wordt door middel van het verhuren van Sinterklazen en Pieten in de regio Katwijk in de maanden november en december ingezameld.

Dit jaar kon er uit het donatiefonds bijna 8000 euro uitgekeerd worden om grote en kleine wensen te vervullen.

Er zijn bedragen geschonken aan: de Dirck Verhagenstraat van ’s Heerenloo zorggroep voor de aanschaf van een karaokeset; Desiree NNO Katwijk voor de aanschaf van nieuwe batons. PSZ Benjamin gaat voor een buitenkeuken met zandbak. DVS investeert in een digibord voor de jeugdopleiding, PSZ Benjamin gaat haar speelplein opknappen en de Rutgerschool maakt haar schoolplein groener. Zes mooie en nuttige goede doelen, vindt het bestuur van stichting Sint en Pietenactie.

Tijdens deze feestelijke uitreiking maakte Kees de Mol van de gelegenheid gebruik om de voorzittershamer, na 25 jaar de drijvende kracht geweest te zijn van stichting Sint en Pietenactie, over te dragen aan Wijnand Kuijt. Vanaf het prille begin, eind jaren ‘90, is Kees in diverse rollen actief binnen de stichting geweest en heeft hij met tomeloze inzet de stichting professioneel, bekend en geliefd gemaakt. Hierdoor werden hij en zijn alterego’s met een veeg roet op het gezicht of een mijter op het hoofd van het gezicht van Stichting Sint en Pietenactie. De kracht als voorzitter van Kees lag in zijn persoonlijke benadering naar vrijwilligers, sponsoren en het ad hoc kunnen oplossen van logistieke of personele problemen.

Onder zijn voorzitterschap groeide de stichting en zag ook het eerder genoemde donatiefonds het levenslicht. Dit fonds is net als de optredens van Stichting Sint en Pietenactie inmiddels een begrip in de regio. Het bestuur is verheugd dat zij van de kennis, inzet en het netwerk van Kees gebruik kan blijven maken, aangezien hij aan het bestuur verbonden blijft als algemeen bestuurslid. Zij heeft er vertrouwen in met Wijnand Kuijt als voorzitter op een zelfde voet door te kunnen gaan, met het blijven organiseren van activiteiten rondom het leukste kinderfeest van het jaar, zoals de intocht van Sinterklaas in Katwijk op zaterdag 12 november en de lichtjesoptocht op zaterdag 26 november in de Zwaaikom.

Mensen die ook een steentje willen bijdragen aan het donatiefonds en een Sint en Piet willen bestellen kunnen vanaf maandag 10 oktober terecht bij de planner van stichting Sint en Pietenactie. Deze is de bereiken op nummer 06-36293963.