Nadat vorige week donderdag de gemeenteraad de formulieren ‘ondersteuningsverklaring’ voor een referendum zijn goedgekeurd, is initiatiefneemster Marjan Homan-Haasnoot aan de slag gegaan. En niet zonder succes!

Ruim gepasseerd
De 300 noodzakelijke ondersteuningsverklaringen zijn inmiddels binnengehaald. Hierdoor voldoen de initiatiefnemers aan het wettelijke minimale aantal om een inleidend verzoek in te dienen. Ook al zijn de 300 ondersteuningsverklaringen opgehaald, toch kunnen inwoners tot en met woensdag 21 februari nog een formulier invullen en inleveren bij de volgende locaties:

Katwijk (Winkelcentrum Bosplein en Hoornesplein)
– Bakkerij Haasnoot
– Albert Heijn

Rijnsburg (Winkelcentrum De Hoftuin)
– Albert Heijn
– Hema
– De Zonnetuin
– Etos
– Beauty-X Parfumerie

Vervolg
Al het inleidende verzoek op donderdag 22 februari is ingediend, is het aan een extern deskundige om een schriftelijk advies te geven aan de gemeenteraad. Vervolgens neemt de gemeenteraad hierover op donderdag 29 februari een besluit.
Als de gemeenteraad akkoord gaat met het inleidende verzoek, dan wordt de besluitvorming over uitbreiding parkeerregulering opgeschort. De gemeenteraad kan het inleidend verzoek ook niet inwilligen en neemt dan een besluit over het voorstel over de uitbreiding parkeerregulering.

Bron en foto: RTV Katwijk