Ingezonden: ChristenUnie.

Tweede Kamerlid Don Ceder, staatssecretaris Maarten van Ooijen, ‘onze’ wethouder Gerard Mostert, zanger Dwight Dissels en de band LEV waren de ingrediënten voor een bemoedigende en opbouwende avond met ruim 150 leden en niet- leden afgelopen vrijdag in Park Cronesteyn.

Er werd met elkaar open gesproken over lokale en landelijke ontwikkelingen. De energie- en asielcrisis kwamen nadrukkelijk aan bod. Barmhartigheid is iets wat in het hart van de ChristenUnie achterban leeft. “Met elkaar van hart tot hart spreken, bidden, zingen en nuchter en realistisch kijken naar oplossingen voor vraagstukken van nu geeft ons kracht en moed om door te gaan in deze gepolariseerde tijd”, aldus fractievoorzitter Jan-Willem van der Vijver.

De ChristenUnie wil verder kijken dan alleen maar regelgeving en juist zorgen voor maatwerk voor hen die het nodig hebben en kwetsbaar zijn. Er waren gesprekken waarin Maarten van Ooijen en Don Ceder hun bevindingen weer mee konden nemen naar Den Haag. De ChristenUnie vindt het belangrijk om de link te leggen tussen lokaal en landelijk en daarin ook samen op te trekken met mensen die zich herkennen in de missie van de ChristenUnie.

“Het vertrouwen in de politiek staat heel breed onder druk. Ondanks alle omstandigheden en het geschreeuw aan de zijlijn is ons verlangen en gebed te doen wat in ons vermogen ligt voor onze woon- en leefomgeving met daarbij de onmisbare zegen van onze God. Zo’n avond als deze met broeders en zusters geeft ons hoop en moed om door te gaan met onze inzet”, aldus van der Vijver.

PerspectieF, de ChristenUnie-jongeren, waren ook aanwezig op deze avond. “De jonge garde heeft een eigen en verfrissende blik op thema’s als sociale zekerheid en duurzaamheid. Er wordt inmiddels een Zuid- Hollandse jongerenafdeling opgericht, daarover later meer”, aldus raadslid Niels Haasnoot.

Vorig artikelNachtwandeling van De Burcht levert bijna 6.000 euro op
Volgend artikelDe Halve van Katwijk