Op donderdagnacht startten 5 leraren en directieleden van CBS De Burcht hun 25 kilometer lange nachtwandeling. In het donker haakten om 06:00 uur ’s ochtends de kinderen van de groepen 8 aan om samen nog eens 10 kilometer te wandelen. Deze sponsorwandeling voor Stichting Kind in Oost-Europa leverde 6.000 euro op. Met deze gelden wordt een schoolplein in Roemenië opgeknapt en worden boodschappenpakketten uitgedeeld.

De vijf leraren en directieleden startten hun wandeling om 00:00 uur in de nacht van donderdag 8 september op vrijdag 9 september vanaf CBS De Burcht op de Broekweg in Valkenburg, die vanwege de aankomende Paardenmarkt al vrolijk is versierd. De eerste twee uur werden zij nog vergezeld door enkele collega’s. Daarna volgden de pittige nachtelijke uurtjes waarna zij om 06:00 uur bij CBS De Burcht in ’t Duyfrak de kinderen van de groepen 8 ophaalden. De 50 kinderen, die allemaal een lampje hadden gekregen omdat het nog donker was, liepen de laatste 10 kilometer mee.

Directeur Robbert van Rietschoten: ‘Toen de kinderen aanhaakten gaf dat weer nieuwe energie! Ze hebben het allemaal erg leuk gevonden om zo in het donker te beginnen en de zon te zien opkomen. Het was een bijzondere ervaring voor ons en voor hen. Het mooie is dat we met deze sponsoractie ook nog eens 6.000 euro hebben opgehaald voor een school in Roemenië, waar we komend weekend met het opgehaalde geld het schoolplein gaan opknappen en boodschappenpakketten mogen uitdelen. Ik ben enorm trots op de kinderen, het team en de sponsors dat we dit mogelijk hebben gemaakt.’