De opening van het seizoen was voor Sportiff Grasshoppers bij Almere Pioneers. Het vernieuwde en verjongde team van coach Burhan Alibegovic begon stroef en gespannen aan de wedstrijd. Almere , dat het afgelopen jaar nog in de Eredivisie speelde, profiteerde daar gretig van. Via 11-1, was het Jos van der Laan die als enige tot score kwam. Dat was ook nog het geval aan het eind van het eerste kwart: 22-9.

Het tweede kwart herstelde Sportiff Grasshoppers zich iets en liet de achterstand niet te ver oplopen. De rust (41-25) kwam als geroepen om de ‘koppen bij elkaar te steken’.

De start van het derde kwart was duidelijk voor de bezoekers. Grasshoppers kroop langzaam maar zeker dichterbij naar 48-45. Almere herstelde zich en liep uit naar 59-50. Na een time out van Burhan Alibegovic gooide Grasshoppers alle schroom van zich af. Verdedigend maar nu ook aanvallend begon het te lopen en met nog 2 minuten te spelen in het vierde kwart was de stand 62-61. Helaas miste Grasshoppers van dichtbij en kreeg het in de volgende aanval een driepunter om de oren, waardoor de punten voor Almere waren; 69-63 eindstand.

Scores: Jos van der Laan 21, Boaz Mensah 14, Sem Kulk 8, Idir Bourjouane 8, Nick de Jager 5, Jim van Zijl 4 en Moreno Conrad 3 punten.

Comments

comments

DELEN