Grillroom Cairo aan de Wilhelminastraat in het Katwijkse centrum moet op bevel van burgemeester Visser in de weekenden om middernacht uur sluiten.

Door de coronamaatregelen van de landelijke overheid moet de horeca om 0.00 uur sluiten. Grillroom Cairo mag op dat moment nog wel openblijven voor het afhalen van produkten. Hierdoor is het de enige horecazaak die na 0.00 uur nog open is in het hele centrum. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op de horecabezoekers die op dat moment op straat gezet worden.

In september ontstonden er daardoor in de weekenden voor de zaak ongeregeldheden waarbij ook de Mobiele Eenheid in actie moest komen. De eerste twee weekenden van oktober is de grillroom in de nacht van zaterdag op zondag op verzoek van de burgemeester vrijwillig om middernacht dicht gegaan. Er waren in die nachten geen ongeregeldheden.

De burgemeester heeft nu besloten dat, om de openbare orde te bewaken, de grillroom tot het eind van de maand in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag vanaf 00.00 uur dicht moet.

 

Comments

comments

DELEN