FOTOArchief RVV

Zaterdag 23 oktober was sporthal de Drecht in Enkhuizen het decor voor een dagje bekergeweld. Samen met topdivisionisten PDK Huizen, gastheer Madjoe en koploper in de eerste divisie Vives mocht RVV gaan uitmaken wie naar de volgende ronde mocht. Helaas was dit de Katwijkers niet gegund. PDK Huizen mocht zich de winnaar van de dag noemen.

We beginnen dit verslag een keer aan de verkeerde kant, met de laatste wedstrijd. Hier kunnen we vrij kort over zijn. RVV was vermoeid, kon zich één set opladen, en verloor deze wedstrijd dus met 2-1 van Vives. Geen schande, tegen de trotse koploper in de competitie.
De wedstrijd ervoor was tegen dagwinnaar PDK Huizen. De nummer zeven van de Topdivisie was een maatje te groot. (2-0). We bewaren het beste dus voor het laatst.

Habithuis RVV mocht aftrappen tegen thuisteam Madjoe. Door afwezigheid van Ron de Mooij en een blessure bij zijn broer Ard de Mooij, moest RVV het vandaag zonder spelverdeler rooien. Er werd gekozen voor een campingtactiek, waarbij diegene die rechtvoor stond, de bal op de degelijke manier naar een teamgenoot ging proberen te spelen. Wonderwel ging dit weergaloos. Madjoe wist niet waar ze het zoeken moesten. De Katwijkers werkten voor elkaar, maakten lol en volleybalden daarbij erg goed. Het volop aanwezige thuispubliek werd steeds stiller, zeker toen RVV de eerste set pakte. (25-18).

Iedere toeschouwer dacht dat Topdivisionist Madjoe het spel van RVV wel een keer doorhad. Niet was minder waar. De mannen uit het vissersdorp bleven doorgaan met plezier maken, wat resulteerde in geweldig spel. Vrijwel elke bal werd verdedigd, wat de spelers en vooral coach van Madjoe tot wanhoop dreef. Deze probeerde door te praten en de scheidsrechter te beïnvloeden alsnog iets te bewerkstelligen. Helaas voor hem pakte Habithuis RVV met groots machtsvertoon ook de tweede set.

Met een verdiende tweede plek sloot RVV deze bijzondere dag af. Het team liet zien met veel plezier en overgave te kunnen spelen. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, worden de komende competitiedagen een genot. Volgende week mag Habithuis RVV hiermee beginnen, 19.00 uur in Veghel.

Tekst: Bas van der Tang/RVV

Comments

comments

DELEN