Er komt zaterdag definitief geen huldiging voor VV Katwijk op het gemeentehuis. Dat melden bronnen binnen VV Katwijk aan de sportredactie van RTV Katwijk. De gemeente bevestigt het verhaal. Dat heeft te maken met een tekort aan politiecapaciteit. Woensdagavond is als alternatief aangeboden aan de club, maar VV Katwijk bedankt daarvoor.

De gemeente schrijft: ‘De gemeente wil op woensdagavond 25 mei om 19.00 uur de spelers, verenigingsleden en supporters van VV Katwijk welkom heten in de tuin van het gemeentehuis om het eerste team vanaf het bordes te huldigen voor hun uitzonderlijke prestatie.’ Echter geeft VV Katwijk aan van dat aanbod geen gebruik te willen maken. ‘Ik zou het jammer vinden als de club hier geen gebruik van maakt’, laat burgemeester Visser weten.

Geen huldiging op gemeentehuis zaterdag
Zaterdag kan VV Katwijk bij winst op Excelsior Maassluis kampioen worden. Daar hoort traditiegetrouw een huldiging bij in de tuin van het gemeentehuis. Echter kan die niet doorgaan, ‘omdat, zeker de laatste maanden, is gebleken dat het vieren van een grootschalig voetbalevenement niet kan zonder begeleiding vanuit de politie.’ De politie heeft aangegeven dat er na de wedstrijd op zaterdag niet voldoende politie aanwezig kan zijn. Capaciteitsproblemen spelen al tijden bij de politie voor problemen.

De huldiging gaat nu bij winst zaterdag plaatsvinden op sportpark De Krom.

‘Grote domper’
VV Katwijk laat weten: ‘Uw voorzitter, de voorzitter van de supportersvereniging en de veiligheidscoördinator hebben er alles aan gedaan om de gemeente en politie ervan te overtuigen om toch ons kampioenschap zaterdag aanstaande op het gemeentehuis te kunnen vieren. Echter zonder succes. Een grote domper en een smetje op een kampioenschap. Het voorstel om bij het kampioenschap zaterdag dit op woensdag op het gemeentehuis te vieren is door ons vriendelijk afgewezen.’

Comments

comments

DELEN