De inschrijving voor de sportdag van het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival op zaterdag 22 en zondag 23 juni a.s. is vanaf woensdag 6 maart geopend. De provincie Zuid-Holland organiseert op veler verzoek het festival, dat de opening van de N434 met Corbulotunnel in Leiden markeert. Het festival start op zaterdag met culturele en informatieve activiteiten. Op zondag is de sportdag waarbij deelnemers voor één keer kunnen hardlopen of fietsen door de Corbulotunnel, voordat het verkeer vanaf 5 juli 2024 door de nieuwe tunnel rijdt. Bezoekers hoeven niet te kiezen tussen de zaterdag of zondag, maar kunnen zich voor beide dagen apart inschrijven.

Culturele en informatieve activiteiten
Op zaterdag 22 juni wordt de Corbulotunnel omgetoverd tot een belevingsroute met optredens van artiesten uit de regio. Zij verzorgen een doorlopend programma met dans, muziek, kunst en verhalen. De artiesten verbeelden op hun eigen manier de elementen die met de bouw van de tunnel zijn getrotseerd. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het verhaal van dit project van de RijnlandRoute verteld met foto’s, film, verhalen en muziek. Op het festivalterrein is ook veel te doen, er zijn: foodtrucks, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen, sportactiviteiten en er is een informatieplein met onder meer een weginspectievoertuig van Rijkswaterstaat, brandweerwagens en demonstraties.

Sport en bewegen voor iedereen
Op zondag 23 juni mag jong en oud eindelijk door de nieuwe tunnel rennen en fietsen. Er zijn verschillende afstanden zoals de KidsRun van 1 km (kinderen van 4 tot en met 12 jaar), de 5 km en het koningsnummer van het festival: 8 km. Fietsers doen mee aan een prachtige tourtocht door de regio van circa 10 of 20 km. De fietstocht start in de Corbulotunnel en eindigt bij het informatiecentrum van de RijnlandRoute. Deze sportdag wordt afgesloten met een feestelijke FunRun van 5 km, waarbij bezoekers in eigen feestelijke en originele outfits door de tunnel rennen. De sportdag wordt in samenwerking met de Rotary Clubs regio Rijnland georganiseerd. Via het festival werft de Rotary donaties voor een goed doel dat jeugd binnen de regio Rijnland kansen biedt om te sporten en te bewegen.

“Wij maken bewegen mogelijk” is het thema van de sportdag. De provincie en de Rotary maken niet alleen op deze dag bewegen mogelijk. Samen met de deelnemers en de donateurs willen zij minimaal € 100.000,00 inzamelen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat hiermee voor kinderen van gezinnen met geldzorgen in de regio de contributie van een sportclub of zwemles betaalt.

Kosten
Deelname aan de sportdag kost vijf Euro. Voor de KidsRun is daar een leuke attentie bij inbegrepen. Alle opbrengsten van de sportdag gaan naar het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur (https://jeugdfondssportencultuur.nl/). De cultuurdag is gratis voor alle bezoekers.

Inschrijven
Voor een goede bereikbaarheid en een prettig bezoek aan het RijnlandRoute Festival is aanmelden verplicht. Het aantal parkeerplaatsen bij het festivalterrein is zeer beperkt. Bezoekers wordt aangeraden om met de fiets te komen.

  • Sportdag zondag 23 juni: inschrijven is vanaf nu mogelijk via deze link: www.rijnlandroute.nl/festival 
  • Cultuurdag zaterdag 22 jun: Belangstellen kunnen via www.rijnlandroute.nl/festival hun mailadres achterlaten om een seintje te krijgen als de inschrijving in april start.

    Na inschrijving ontvangen deelnemers een inschrijfbevestiging met meer informatie over het programma en de bereikbaarheid van het RijnlandRoute Festival.

Meer informatie over het festival
Alle informatie over het RijnlandRoute Festival vind je hier: www.rijnlandroute.nl/festival.

Bron: RijnlandRoute.