Vier weken lang stond een schaatsbaan op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Schaatsen voor Kika was het motto en dat bleek het eerste jaar al een groot succes. De organisatie kan 16.225 euro overmaken aan dit goede doel. Alle reden om nu al aan te kondigen dat dit evenement een vervolg krijgt in 2023, meldt Katwijk on Ice.

Tijdens de bijeenkomt met vrijwilligers, sponsors, gemeente en andere belanghebbenden, maakte Katwijk On Ice het resultaat van alle inspanningen bekend.

Het resultaat is volgens de organisatie tweeledig. Enerzijds hebben circa 7.000 mensen plezier gehad van het schaatsen in en rondom de kerstvakantie. De schaatsbaan zorgde voor een levendige kerstsfeer op het Andreasplein, en heeft ook de horeca en andere Katwijkse ondernemers goed gedaan. De rustige verlopen jaarwisseling kwam volgens de gemeente ook deels door Katwijk On Ice.

Daarnaast haalde Katwijk On Ice al in het eerste jaar 14.750 euro op voor Kika. Tijdens de bijeenkomst vorige week dinsdag maakte Martina Schut bekend dat haar organisatie dit bedrag zal verhogen met 10% waardoor het eindbedrag voor Kika neerkomt op 16.225 euro.

Dit is een artikel uit de Katwijk Speciaal.