Als alles volgens planning verloopt, kan binnenkort de verdiepte ligging van de Tjalmaweg deels in gebruik genomen worden. Dit betekent dat de tijdelijke N206 niet meer nodig is voor het verkeer en buiten gebruik gesteld wordt.

Voorafgaand aan de openstelling van de de nieuwe Tjalmaweg, is de N206 van zaterdagavond 11 tot zondagochtend 12 maart afgesloten. Zondagmorgen 12 maart gaat de nieuwe weg open.

Wat verandert er voor weggebruikers?
Vanaf zondag 12 maart 06.00 uur rijdt het verkeer in twee richting over de zuidelijke rijbaan van de nieuwe Tjalmaweg. De snelheid blijft 50 km/u, net als op de tijdelijke N206.

De ongelijkvloerse aansluitingen Valkenburg-Oost en Valkenburg-West (inclusief de toe- en afritten) zijn dan nog niet in gebruik. Omdat de tijdelijke N206 buiten gebruik wordt gesteld, vervalt tijdelijk de verbinding tussen de N206 en de rotonde Torenvlietslaan/Voorschoterweg. Het kruispunt N206/Voorschoterweg voorziet – in de periode tot aan de volledige openstelling van de nieuwe Tjalmaweg – in de ontsluiting van en naar Valkenburg.

Pendelbusje
Met het buiten gebruik stellen van de tijdelijke N206 per 12 maart vervalt ook de bushalte langs de tijdelijke N206. De nieuwe bushaltes bij viaduct Valkenburg-Oost zijn dan nog niet in gebruik. Om in de tussenliggende periode de busreiziger tegemoet te komen, wordt er tijdens de spits op werkdagen (tussen 06.30 – 09.30 uur en tussen 16.30 – 18.30 uur) een pendelbusje ingezet.

Het pendelbusje rijdt tussen de bushaltes Hoofdstraat (rotonde bij Fitness Energiek, Valkenburg) en het Transferium P&R (tegenover de McDonalds, Oude Rhijnhofweg, Oegstgeest) het volgende rondje:

Bushalte Hoofdstraat, Valkenburg ZH
Transferium P&R, Oegstgeest
Bushalte Bio Science Park-west, Oegstgeest
Bushalte Hoofdstraat, Valkenburg ZH
Het pendelbusje wordt aanvullend ingezet naast de huidige buslijn 38 van Arriva, door Valkenburg.

Wanneer wordt de gehele N206 ir. G. Tjalmaweg in gebruik genomen?
De RijnlandRoute verwacht binnenkort bekend te maken wanneer de gehele nieuwe Tjalmaweg (in beide richtingen, 2 rijstroken per richting) in gebruik kan worden genomen. Er moeten nog diverse werkzaamheden plaatsvinden de komende periode.