Een rechter van de rechtbank Rotterdam heeft vrijdag Katwijker Huig Plug een contactverbod opgelegd en hij moet ook meerdere tweets en video’s verwijderen. Plug wordt hiertoe veroordeeld, omdat hij berichten en video’s online heeft geplaatst waarin hij de naam van een raadsheer noemt en haar, onder meer, beschuldigt van ambtsmisbruik.

Daarnaast zegt Plug dat de raadsheer, en haar echtgenoot, schuldig zijn aan kindermisbruik en een pedonetwerk. Hij is ook enkele keren bij het huis van de raadsheer geweest en heeft daar diverse beschuldigingen geuit.

Volgens de rechter is het verband dat Plug maakt met vermeend kindermisbruik onrechtmatig. ‘De raadsheer wordt hier door de gedaagde zelf niet van beschuldigd, maar hij noemt wel steeds haar naam, omdat – volgens de man – de echtgenoot van de raadsheer een pedofiel en kinderverkrachter is.’

Geseponeerd
‘De achterliggende beschuldiging aan de echtgenoot ontberen eveneens elke steun in de feiten. De ex-echtgenote en dochter van de echtgenoot van de raadsheer hebben aangifte gedaan van seksueel misbruik. Het Openbaar Ministerie heeft de zaken tegen de echtgenoot geseponeerd omdat na onderzoek voor enige verdenking (van de echtgenoot van de raadsheer) geen grond bestond. Een daaropvolgende artikel 12 Sv-procedure en een tweede beoordeling door een andere officier van justitie hebben niet tot een ander oordeel geleid,’ zo schrijft de rechtbank.

De gedaagde gaat echter nog verder en brengt de raadsheer, via de echtgenoot van de raadsheer, ook in verband met beschuldigingen van (seksueel) kindermisbruik door verschillende anderen.=

Veroordeling
Plug moet van de rechter binnen 24 uur alle tweets die ter discussie zijn gesteld verwijderen en verwijderd houden. Ook moeten binnen 24 uur alle video’s (of passages) waarin Plug onrechtmatige beschuldigingen over de raadsheer, of haar naam noemt, verwijderen van het internet.

Hij mag de onrechtmatige beschuldigingen aan de raadsheer niet meer op het internet of anderszins in het openbaar uiten. Ook het noemen van haar naam, in alle denkbare varianten, met de beschuldigingen in verband brengen is niet toegestaan.

Op het twitteraccount van de man moet binnen 24 uur een tweet vastgemaakt worden en daar vier weken houden worden met de tekst: ‘De kortgedingrechter heeft geoordeeld dat ik onrechtmatig heb gehandeld door onjuiste beschuldigingen te uiten over een raadsheer in het hof Amsterdam, en door haar thuis lastig te vallen. De tweets over haar zijn verwijderd en ik ben veroordeeld om deze rectificatie te plaatsen.’

Contactverbod
Naast het verwijderen van de onlineberichten wordt de man ook een contactverbod opgelegd van twee jaar. Ook mag hij, gedurende een periode van twee jaar, niet binnen een straal van 200 meter van het woonhuis van de raadsheer komen.

Als de man de verboden en bevelen overtreedt moet hij een dwangsom van 5.000 euro per overtreding, per dag betalen, tot een maximum van 25.000 euro, tot een maximum van 250.000 euro in totaal.

Comments

comments

DELEN