Tijdens de geslaagde eerste editie van de “Dag van de Vriendschap” in het clubgebouw van DVS Katwijk was er nog een mooie primeur: het allereerste optreden van de nieuwe DVS-Pretband ‘Tis iet ârs’! Een veelbelovende start van het gloednieuwe orkestonderdeel van DVS.

Het duurde niet lang of het volgepakte clubgebouw van DVS deinde mee op de vrolijke klanten van Tis iet ârs. Tot groot genoegen van Maurits Haasnoot, namens DVS de contactpersoon van de nieuwe pretband. “DVS heeft al een lange historie met pretbands”, geeft Maurits aan. “Dat gaat zelfs terug tot de jaren ’90 toen speciaal voor de kampioenswedstrijden van Quick Boys een speciaal samengesteld feestorkest werd samengesteld. Daarna hebben diverse generaties DVS-muzikanten hun eigen pretband gehad met allemaal mooie Kattuks klinkende namen als ‘Vanwiesisdaturien’ en ‘Wehnou’”.

De laatste pretband Wehnou was een aantal jaren geleden gestopt met haar activiteiten. Het werd dan ook hoog tijd dat weer een nieuwe generatie DVS-ers de muziek gaat verzorgen tijdens evenementen, bedrijfsfeestjes en bruiloften. Haasnoot: “Na het enorm drukke jaar 2022 met het voor DVS zo geweldig verlopen Wereld Muziek Concours van Kerkrade is er weer een jonge generatie muzikanten opgestaan om het gat te gaan vullen. Een nieuwe generatie, een nieuwe naam. In de lijn van de traditie uiteraard met een Kattukse naam: ‘Tis iet ârs’, Katwijks dialect voor ‘Het is niet anders”.

Volgens Haasnoot een naam die perfect past bij de muzikanten: “Wat we willen brengen is vrolijkheid en een ongedwongen sfeer. Even lekker feest vieren en niet denken aan de zorgen van alledag. We brengen heerlijke feestmuziek dat varieert van Mart Hoogkamer tot Koos Alberts en van de Amsterdamse grachten tot aan de Spaanse zon. Maar natuurlijk wel met de sound zoals je die van DVS gewend bent. Kan ook niet anders want alle muzikanten weten wat winnen is op het WMC!”

‘Tis iet ârs’, gaat optreden op veel leuke evenementen in Katwijk. Zo zullen ze zijn te zien tijdens het Blaaskapellenfestival en andere onderdelen van de feestwijk in Katwijk aan den Rijn en worden ze nu al gevraagd voor allerlei bedrijfsfeesten en bruiloften. Haasnoot: “We zijn blij met alle positieve belangstelling die er nu al is. Mensen vragen al hoe ze ons kunnen boeken. Heel simpel: via de website van DVS Katwijk kun je een aanvraag doen en wie weet zorgen we ook dat bij jou de feestvierders op de banken staan!”