Op maandag 17 april a.s. is de eerste aflevering te zien van een nieuw programma op RTV Katwijk televisie: ‘Katwijk NU…… het vervolg op’. In dit programma wordt een onderwerp verder uitgediept, dat eerder in het nieuws- en actualiteitenprogramma ‘Katwijk NU’ op de radio is besproken (het radioprogramma is op werkdagen te beluisteren tussen 17.00 – 18.00 uur).

In deze eerste aflevering gaat het over de krapte op de arbeidsmarkt. Het wordt voor werkgevers steeds lastiger om personeel te werven en te behouden. Dat geldt niet alleen voor oudere werknemers, maar ook voor jongere werknemers. Vaak hebben zij op het gebied van werk andere wensen en vragen hierdoor om een eigen benadering. Om die jongeren nu te vinden en te binden heeft Joselyn Faber, arbeidsmarktadviseur UWV, een aantal tips op een rijtje gezet. Jongere werknemers vragen om afwisseling en uitdaging. De jongeren van de Generatie Z (van 12 tot 26 jaar) willen dat hun werk een positieve impact heeft op de wereld om hen heen. Behalve een goed loon zijn ook baanzekerheid en voldoende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden van belang.

De eerste aflevering van ‘Katwijk NU…. het vervolg op’ kunt u zien vanaf maandag 17 april, direct na de nieuwsuitzendingen van 12.00 uur en 18.00 uur en vervolgens nog om 21.00 uur.

Vanaf maandag 24 april is deze aflevering ook te zien op het YouTube-kanaal van RTV Katwijk en op de website.

Joselyn Faber, Arbeidsmarktadviseur UWV (rechts) en presentator Peter Onderwater
Foto: RTV Katwijk

Bijschrift foto: Joselyn Faber, Arbeidsmarktadviseur UWV (rechts) en presentator Peter Onderwater Foto: RTV Katwijk