Op zaterdag 13 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwil-lige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

“Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Donateurs kunnen in Katwijk met de reddingboot meevaren tussen 10:00 uur en 16:00 uur, indien de weersomstandigheden dit toe laten. De reddingboot ‘Edith Grondel’ van station Katwijk zal op het strand voor de Noordpost van de KRB (Katwijkse Reddingsbrigade) staan net als voorgaande jaren. Per vaartocht kunnen maximaal 12 personen mee. Op vertoon van de donateurspas krijgt men voor 2 personen een ticket om mee te kunnen varen. Vanaf 10.00 uur zullen we per uur de tickets voor het daarop komende uur verdelen onder de aanwezige donateurs. Dit is anders dan voorgaande jaren en hiermee hopen wij als reddingstation iedereen een gelijke kans te kunnen geven om mee te varen.

Demonstraties en bezienswaardigheden

Bij station Katwijk zullen gedurende de hele dag demonstraties zijn van de brandweer, politie en ambulancedienst. Ook de Politie Honden Vereniging Katwijk zal rond 14.00 uur spectaculaire de-monstraties geven op de grasweide naast het boothuis. Tevens is de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) aanwezig met een informatiekraam en voer-/ en vaartuigen.

In het boothuis kunt u terecht bij de reddingwinkel voor artikelen ten behoeve van de KNRM en is er een film en foto tentoonstelling te zien. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden en is er voor de kleinsten een springkussen aanwezig. Ook aan de inwendige mens is gedacht en kunt u terecht voor patat, frikadellen en kroketten! Of wat dacht u van een broodje haring of een ge-rookte makreel?