Voordat het verkeer vanaf 5 juli 2024 door de Corbulotunnel rijdt, organiseert de provincie Zuid-Holland op zaterdag 22 en zondag 23 juni het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival. Het festival start op zaterdag met culturele activiteiten. Op zondag vindt er een sportevenement plaats waarbij bezoekers kunnen hardlopen en fietsen door de tunnel. Voor de invulling van de cultuurdag van het festival op zaterdag 22 juni nodigen wij regionale artiesten en gezelschappen uit om mee te doen. Heb je interesse om alleen of met jouw groep muziek, dans, theater of een andere creatieve voorstelling uit te voeren? Meld je dan uiterlijk donderdag 1 februari a.s. aan.

Elementen en thema’s RijnlandRoute
Bij de realisatie van de RijnlandRoute is veel aandacht besteed aan de inpassing van de nieuwe weg in stad en land. De route is een aaneenschakeling van verschillende “kunstwerken” (bruggen, viaducten etc.) die door de lucht, aarde, groen en onder en over water gaan (de elementen). Het doel is om met alle optredens het verhaal van de RijnlandRoute op een bijzondere manier te verbeelden en de bezoekers aan de cultuurdag op 22 juni een unieke ervaring aan te bieden.

De voorstellingen sluiten aan bij deze elementen en bij de thema’s die bij de RijnlandRoute centraal staan: geschiedenis/archeologie, vakmanschap, bereikbaarheid en inpassing van de weg in landschap en omgeving.

Cultuurdag RijnlandRoute Festival
De voorstellingen tijdens de cultuurdag op zaterdag 22 juni 2024 vinden doorlopend plaats tussen 09.00 en 17.00 uur. De acts worden geprogrammeerd voor een optreden in de tunnel, of buiten de tunnel. Welke plek het ook wordt, je bent verzekerd van een groot en enthousiast publiek.

Aanmelden
Als je op zaterdag 22 juni (alleen of met een groep) een optreden wilt geven tijdens het RijnlandRoute Festival kun je je uiterlijk donderdag 1 februari aanmelden via het aanmeldformulier. Uiterlijk eind februari krijg je te horen of je bent ingedeeld. Bij deelname ontvang je dan meteen meer informatie. Voor vragen kun je mailen naar tessavh@deburgemeesters.nl of bellen naar 015-8876002.

Meer informatie
Meer informatie over het RijnlandRoute Festival is de komende periode op www.rijnlandroute.nl te lezen.
· Nieuwsbericht op de website over de Cultuurdag
· Informatie over aanmelden voor de Cultuurdag
· Rechtstreeks naar het aanmeldformulier
· De trailer voor het RijnlandRoute Festival