Leerlingen van de Julianaschool in Rijnsburg hebben 250 euro opgehaald voor de dierenambulance regio Leiden. Dat meldt de dierenambulance in een bericht.

Door: Marc Wonnink.

Iedere maand zamelen de scholieren van de Julianaschool in Rijnsburg geld in voor een goed doel. Welk goed doel wordt bepaald uit de voorstellen die de leerlingen zelf doen. Een meisje had een keer een gewonde duif gevonden en was onder de indruk geraakt van het werk van de dierenambulance daarbij. Zij stelde daarom voor om deze maand de dierenambulance te kiezen.

Met een cheque van 250 euro verschenen vijf leerlingen van de school woensdag bij de vestiging van de Dierenambulance en het Vogelasiel aan de Draadbaan in Leiderdorp. Daar kregen zij een rondleiding en een toelichting over de verzorging van de vogels in het asiel.

Uitgelegd werd hoe verschillend alle vogels verzorgd moeten worden, welk voedsel iedere vogel moet krijgen en hoe, waarvoor sommige vogels eerst in een warmtekast moeten worden verzorgd, voordat ze naar een kooitje kunnen. De vijf leerlingen vonden het allemaal machtig interessant. Na afloop kregen ze voor de school een oorkonde uitgereikt als Dierenredder en het boekje ‘Het avontuur met de zwaan”, dat eerder dit jaar aan leerlingen van groep 6 in alle scholen van de regio is uitgereikt.

Vorig artikel[Podcast] Rondje Valkenburgse Meer nog niet helemaal af
Volgend artikelA44 nachten dicht voor onderhoud