Eigenlijk zou aan het einde van de zomer de trein van Stoomtrein Katwijk Leiden een hele ronde langs het Valkenburgse Meer moeten rijden, echter is dat niet gelukt. Dat zegt Peter Soonius van het museum tegen RTV Katwijk.

Door: Marc Wonnink.

In het voorjaar is het vernieuwde museum open gegaan. Waar eerst het een relatieve rommelige boel was, is de loods inmiddels omgetoverd tot een waar museum waar kinderen en hun ouders/grootouders genoeg te beleven hebben.

Vurige wens van de vrijwilligers van Stoomtrein Katwijk Leiden is een hele ronde langs het Valkenburgse Meer. Dat kon in het verleden niet vanwege de zandwinning. Inmiddels is een brug gemaakt door de vrijwilligers en is het rondje een feit.

Echter moet onder meer de nieuw aangelegde fundering nog goed inklinken. Vanwege de veiligheid gaat de trein nog niet een hele ronde. Wel kan men deze herfstvakantie met de trein mee, driekwart en dan weer terug.

Luister hier naar het interview met de heer Peter Soonius, van de Stoomtrein Katwijk Leiden, in Katwijk NU op woensdag 18 oktober.