Een 23-jarige man uit Leiden wordt verdacht van verkrachting en aanranding. Het eerste misdrijf vond plaats in de Leidse Hout en het tweede in Katwijk. Het slachtoffer van de verkrachting kreeg via een bericht van haar ex een afspraak in de Leidse Hout, maar daar aangekomen werd ze verkracht door een man die een pistool op haar hoofd zette. Het slachtoffer wist te ontsnappen toen ze iemand met een hond zag en om hulp riep. Bij de aanranding deed de verdachte zich voor als agent en wilde hij het slachtoffer fouilleren. De officier van justitie eiste woensdag zes jaar cel tegen de verdachte.

In maart vorig jaar werd een vrouw die met de auto onderweg was van Den Haag naar Katwijk gevolgd door een andere auto. Toen zij thuis was aangekomen en parkeerde, sprak de chauffeur van de andere auto haar aan. Hij deed zich voor als agent in burger, was uitgerust met koppelriem, pepperspray en handboeien en stelde dat zij te hard zou hebben gereden. Daarom moest hij haar fouilleren, zo stelde de agent. Daarbij betastte hij de vrouw onzedelijk over haar hele lichaam. Omdat zij het niet vertrouwde, deed zij later aangifte.

Strafeis
De Leidenaar is onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Zij hebben geen enkele psychische afwijking vastgesteld. Wel stelt de psychiater dat de man aan zelfoverschatting lijdt.

De officier van justitie noemde vandaag op zitting de verkrachting ‘doortrapt’ en zeer ernstig: ‘Het ging om een minderjarig meisje, het is in vereniging voorbereid en bovendien onder dreiging van geweld’. De aanranding was volgens de officier ‘hondsbrutaal’. Zij eiste zes jaar cel onvoorwaardelijk. De uitspraak is over twee weken.