In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september gaan de leraren en directieleden van CBS De Burcht een wandeltocht maken van 35 km voor stichting Kind in Oost-Europa. Vanaf ‘s ochtends 06.00 uur lopen de kinderen van groep 8 met hen mee. Met deze sponsoractie hopen ze geld op te halen voor Stichting Kind in Oost-Europa.

Van 16 t/m 19 september gaan deze vijf mannen van CBS De Burcht een lang weekend naar Roemenië om met het opgehaalde geld o.a. het schoolplein op te knappen en boodschappenpakketten uit te delen.

Waarom een hele nacht wandelen?
De keuze om te gaan wandelen voorafgaand aan een schooldag kwam voort uit het feit dat kinderen in Oost-Europa ook vaak een eind moeten wandelen naar school voordat de schooldag begint. Door de kinderen van de groepen acht dezelfde ervaring te geven wordt het doel van de sponsoractie voor hen wat tastbaarder.

De ‘Burchtmannen’ starten op 8 september om 20:00 uur bij de school op de Broekweg in Valkenburg en maken om 06:00 uur een tussenstop bij de school in ’t Duyfrak (langs de fietsbrug). Vanaf daar lopen ze met de leerlingen van groepen acht nog 2 uur door, waarna ze rond 08:00 uur met z’n allen ontbijten op school. Daarna gaan ze gewoon aan het werk en maken er een topdag van.

Vorig artikelWie weet meer over het werkkamp bij Nijverdal?
Volgend artikelDe Doe Mee Weken gaan weer van start