Zaterdag 25 november hield Stichting Sint en Pietenactie uit Katwijk haar jaarlijkse lichtjestocht door het dorp. Dit jaar was het nog even spannend of de Prins Hendrikkade beschikbaar zou zijn als opstapplaats voor de Sint. Deze lag immers open voor herstraatwerkzaamheden. Na overleg met de gemeente was er echter een strook beschikbaar gemaakt om aan al het rollend en lopend materieel van de lichtjestocht doorgang te verlenen.

Ondanks het ietwat onstuimige weer hadden zich vele ouders, kinderen en ander belangstellenden verzameld om de sfeervol verlichte boot van de Sint aan te zien komen. De Goedheiligman zette rond 17.15 uur voet aan wal, met in zijn gevolg vele kleurrijke Pieten en een vrolijke spelende band.

Nieuw in de lichtjestocht dit jaar waren twee Pieten op een bakfiets met een mobiele disco. Tijdens de route van de lichtjestocht, stonden zij op diverse straathoeken de mensen op te wachten om er een klein dansfeestje van te maken. Gezien het enthousiasme van de dansende kinderen was dit een gouden greep van Sint.

Het bestuur van Stichting Sint en Pietenactie is zeer tevreden over het verloop van de lichtjesoptocht, ondanks het regenachtige weer en de koude wind was de opkomst, de sfeer en de opbrengst van de verkoop van de lichtjes voor het donatiefonds geweldig.

Naast de opbrengst van de verkoop van lichtjes tijdens deze tocht, wordt het donatiefonds gevuld met de opbrengsten van huisbezoeken door Sint en Piet aan particulieren en verenigingen. Meer informatie over het donatiefonds of het boeken van een Sint zijn terug te vinden op de website van de Stichting www.sintenpietenactie.nl.

Bron: Stichting Sint en Pietenactie.

Foto: JaapMarelPhotos