Het bestuur van Huis van Oranje, onderdeel van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee, is er ook dit jaar weer in geslaagd om een vol programma neer te zetten op en rond Koningsdag 2023.

Noteer alvast in uw agenda dat de beste ABBA Tribute band van Nederland op vrijdag 21 april een avondvullende show zal vertonen.

Ook op zaterdag 22 april, na het Shantyfestival en het exclusieve optreden van DVS on Stage, is het groot feest met een geweldige band. Namelijk de band Soulbeach. De SoulBeach-show is een wervelende hitsensatie, die je van begin tot eind van de avond veel beleving geeft.

Maandag 24 april is er een Swingo! Na het grote succes van vorig jaar lijkt dit een jaarlijks vast onderdeel te worden van het Huis van Oranje. In plaats van het draaien van cijfers worden er nu korte fragmenten van allerlei bekende liedjes gedraaid door de Dj’s en entertainers Jan Pauw en Arie Nijgh. Er zijn diverse lijnprijzen te winnen.

Dinsdag 25 april doet de OV iets spectaculairs. Iets wat hier in de regio nog nooit zo groots in een grote feesttent is georganiseerd. Namelijk de Silent Oranjedisco. Bij een Silent disco komt er geen geluid uit de speakers maar uit hoofdtelefoons. De muziek die de 3 Dj’s draaien wordt via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons verstuurd en kan men zelf de muziekstijl kiezen.

Woensdag 26 april, de dag voor Koningsdag oftewel de Kattukse Nach kan men genieten van de Live band Johnny Cheesh. Deze te gekke Kattukse tribute band speelt lekkere barmuziek. Met meezingers van o.a. Johnny Cash, Dublinners, Dire Straites etc. In de pauze gaat de bekende Katwijkse zanger Patrick Messemaker de boel op stelten zetten.

Voor alle avonden geldt: Toegang gratis, maar vol is vol. Daarom is er een mogelijkheid om een ticket via https://qrco.de/hvoticket te kopen.

Koningsdag

Op Koningsdag is er vrij entree en werkt de OV niet met tickets. Het wordt als vanouds een supermiddag voor jong en oud. Met onder meer de Slechte Band uit Leiden, Dj Martiens, Zanger Patrick Messemaker, de dansgroep DC Dance, het foute Kattuks uurtje met Dj’s Wuls en Aeri van Rooie, de publiekstrekker Barry Badpak. En met hoogtepunten het optreden Look a like Guus Meeuwis en Look a Like Tina Turner.