Op Golfclub Rozenstein verwelkomden Lionsclubs Katwijk en Wassenaar maandag 11 oktober ruim 100 golfers om te golfen voor een aantal goede doelen. Dit jaarlijks terugkerend golfevent bewees ook dit jaar weer haar nut om geld in te zamelen voor de goede doelen die beide clubs hebben gekozen.

Het hart op de goede plaats hebben is een belangrijke reden om deel te nemen aan dit charitatieve evenement, maar een goede gastvrijheid van golfclub Rozenstein met haar clubhuis uitbater Thomas zorgden voor een goede sfeer en uitstekende omstandigheden om te golfen. De ‘echte’ holes werden afgewisseld door culinaire holes waarin PP een heerlijk visje en Slagerij Vooys een vleeshapje met drankje aanboden.

Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Coast Busters. Dat is een stichting die zich inzet om zwerfplastics uit ons milieu te verwijderen. Zij hebben zich tot doel gesteld om de stroom van plastic naar zee en onze stranden te stoppen. Om deze doelstelling te realiseren heeft Coast Busters 6 projecten opgezet nl. Limes Bubble Barrier, Jutters Katwijk, Straatjutters Katwijk, Drijfvuilvissers Plastic Dieet en Operatie Jonas
Iedere week zijn de vrijwilligers Coast Busters actief op de stranden van Katwijk of op de straten en waterwegen in de regio Rijnland.

Tijdens de nazit van het golftoernooi werd aan de initiatiefnemer van de Coast Busters, Louis van Schie, een elektrische bakfiets overhandigd om het ingezamelde plastic verantwoord af te voeren.

Een ander deel van de opbrengst gaat naar het Project Shitzooi 2.0 van het platform Kocon. Dit platform is een samenwerkingsverband van professionals uit GGZ-instellingen, huisartsen, GGD-Hollands Midden, Welzijnskwartier, Maatschappelijke opvang, gemeente Katwijk en de Politie Eenheid Den Haag.

Het platform is een plaats waar sociale interventies worden bedacht om jeugd weerbaar te maken tegen verleidingen als alcohol, drugs, naakt foto’s plaatsen op social media, snel geld verdienen enz.

Project Shitzooi 1.0.; sexting geeft pubers inzicht in wat er kan gebeuren als zij naaktfoto’s van zichzelf plaatsen op social media. Het project is erg succesvol en heeft in 2019 de Hein Roethof prijs gekregen. Scholen kunnen het Shitzooi gratis gebruiken.

Een golftoernooi organiseren als dit, met een zo grote opbrengst, is niet mogelijk zonder de medewerking van de vele vrijwilligers en niet te vergeten de leveranciers van allerlei spullen die dit vaak belangeloos doen.

Comments

comments

DELEN