De OVpay app heeft inmiddels meer dan een half miljoen downloads sinds de introductie in juni 2023. De OVpay app wordt uitgebreid met nieuwe functies: het toevoegen van meerdere betaalpassen en het betalen van een openstaand bedrag via iDEAL, Mastercard of Visa.

Een belangrijke succesfactor is dat de OVpay-app de reiziger inzicht geeft in de gemaakte ritten en reiskosten. Ook is het mogelijk een eventueel gemiste in- of uitcheck te corrigeren. Door notificaties weet de reiziger of hij is in-/uitgecheckt. Slechtziende reizigers kunnen gebruik maken van gesproken notificaties.

Nieuwe functies
Om het betalen in het OV steeds slimmer en makkelijker te maken, worden voortdurend nieuwe functies toegevoegd aan de OVpay app. Zo werd het in november al mogelijk een declaratieoverzicht te maken. Handig voor de zakelijke reiziger.

Per 2 februari volgen nieuwe toevoegingen:
Meerdere betaalpassen toevoegen in de app. Bijvoorbeeld een pas van een andere bankrekening of je betaalpas in de Apple of Google wallet op je mobiel. Zo heeft de reiziger altijd inzicht in de ritten en de kosten daarvan per pas.

Over OVpay
OVpay is een initiatief van alle OV-bedrijven van Nederland (Arriva, EBS, GVB, Keolis, HTM, NS. Qbuzz, RET en Transdev) en Translink, voortgekomen uit het innovatieprogramma OV-betalen. Er wordt in dit programma onder meer samengewerkt met banken, OV-autoriteiten, reizigers- en belangenorganisaties.

Bron: OVpay