RTV Katwijk heeft niet alleen als doelstelling de meest actuele, herkenbare en informatieve multimediale informatievoorziening te zijn, maar is ook nieuwsgierig naar de mening van de Katwijker.

Vanaf deze week staat er op de app van RTV Katwijk een poll. Elke week staat er een stelling of vraag die een link heeft met een actueel onderwerp in Katwijk. Gebruikers van de app kunnen gedurende één week hun mening geven op een stelling of een vraag.

In de Katwijk NU-uitzending op vrijdag hoort u tussen 17.00-18.00 uur de uitslag. In dezelfde uitzending wordt dan weer de nieuwe stelling gelanceerd.

Heeft u de app van RTV Katwijk nog niet op uw mobiele device staan?
Download deze dan in de App Store of Google Play.

De stelling van deze week is:
“Het openbaar is goed geregeld in Katwijk”
Vervoerders Arriva, EBS, Qbuzz en Transdev hebben een bod ingediend voor de OV-concessie Zuid-Holland Noord. Het gaat om de grootste OV-aanbesteding in de grootste provincie van Nederland met een marktwaarde van maximaal rond de 1 miljard euro. Naar verwachting eind juni wordt bekend welke van de vier vervoerders de aanbesteding.
&
Per 1 mei is de SP in de provincie Zuid-Holland gestart met een onderzoek naar de kosten van het openbaar vervoer sinds dit wordt aanbesteed. De SP hoort ook van alle kanten dat mensen steeds minder goed op hun bestemming kunnen komen. ’s Avonds en in het weekend zijn steeds grotere delen van Zuid-Holland niet bereikbaar met het openbaar vervoer, en soms worden de lijnen helemaal geschrapt of rijden ze nog maar twee keer op een dag.

Vanwege de introductie van deze poll, staat deze stelling wat langer online en kunnen gebruikers van de app hun mening geven tot en met vrijdag 26 mei. De uitslag van deze poll hoort u dan in de uitzending van Katwijk NU op vrijdag 26 mei tussen 17.00 – 18.00 uur.