Katwijk heeft een vergunning verleend om de traditionele Tonnenpoort weer neer te zetten. Die komt niet meer in de Princestraat te staan, maar krijgt een plek bij de Oude Kerk, dat staat te lezen in de Katwijksche Post. Bouwcoördinator Ton Grunstra is met zijn bouwploeg druk bezig om de ereboog, die bestaat uit een stalen constructie en meer dan honderd haringtonnetjes, klaar te maken voor transport.

Wanneer de poort wordt opgebouwd is nog niet duidelijk, maar als het aan Grunstra en zijn compaan Ton Frissen ligt zo snel mogelijk. ‘Er is al veel vertraging opgelopen en daarom zijn ze al vrij laat, maar stellen alles in het werk om de poort zo snel mogelijk op te bouwen’, aldus Frissen

Het bleef lang onduidelijk waar de tonnenpoort uiteindelijk zou komen. Frissen en Grunstra wilden de ereboog het liefst op de Boulevard bij het evenementenplein, waar die het meest in het oog springt en het best tot z’n recht komt. In ieder geval beter dan in de Princestraat, waar de tonnenpoort verloren ging tussen de bomen en hoge gevels aan weerszijden.

De gemeente was echter een andere mening toegedaan en vond een plek bij de Oude Kerk beter. En daar is nu toestemming voor gegeven.

Comments

comments

DELEN