Op zaterdag 9 oktober om 17.00 uur wordt in het Katwijks Museum een expositie geopend met werken van Cornelis de Koning.

Na een carrière in het bedrijfsleven besloot Cornelis de Koning in 2001 zijn ware passie te volgen: schilderen, of beter gezegd fijnschilderen.

Cornelis is autodidact, hij heeft het allemaal zelf moeten uitvinden en ontdekken. De gereedschappen, die hij hierbij gebruikt heeft: olieverf, penseel en zijn observatievermogen.

Cornelis de Koning schildert voornamelijk eenvoudige composities. Hij doet dat op zo’n indringende manier dat gewone, alledaagse voorwerpen een eigen leven gaan leiden. Zijn stillevens op paneel en op doek zijn een ode aan de schoonheid van het licht.

Naast stillevens maakt hij ‘uitstapjes’ naar het surrealisme. De Amerikaan Edward Hopper inspireerde hem tot het maken van een aantal werken in diens stijl. Deze op Hopper geïnspireerde composities zullen, naast zijn eigen stillevens en zijn verrassende herschikte op Helmantel geïnspireerde composities te zien zijn in het Katwijks Museum.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 12 oktober t/m 5 februari.​

Jan de Bruin in gesprek met Ans Parlevliet (voorzitter tentoonstellingscommissie).

Comments

comments

DELEN