FOTOCHG-Werkgroep Bollenerfgoed

Wie informatie zoekt over bollenschuren en ander bollenerfgoed in de Duin- en Bollenstreek kan nu terecht op de vernieuwde website www.bollenerfgoed.nl. Deze biedt niet alleen informatie over de betekenis van het bollenerfgoed, maar bevat ook een beeldbank, die online te raadplegen is. Bollenschuren, landschuurtjes en ander bollenerfgoed zijn kenmerkend voor het cultuurhistorisch landschap van de Duin- en Bollenstreek.

Hoe herken je de gebouwen en wat maakt ze zo bijzonder? Nieuw in de website is de Beeldbank Bollenerfgoed, een database van alle bollenschuren. Daarin zijn meer dan 700 nog bestaande en reeds verdwenen bollenschuren en landschuurtjes opgenomen.

De gegevens in de Beeldbank Bollenerfgoed zijn echter nog niet compleet. Veel gegevens uit rapporten, boeken en andere beeldbanken zijn nog niet opgenomen. Nu de informatie online te raadplegen is kan de beeldbank verder worden aangevuld. Inwoners van de Duin- en Bollenstreek kunnen daarbij helpen en aanvullingen doorgeven.

De website biedt de Werkgroep Bollenerfgoed ook een beter podium voor haar activiteiten en zorgt ervoor dat de informatie over het bollenerfgoed beter vindbaar is. Op die manier kan het draagvlak voor behoud en bescherming worden vergroot, zodat het bollenerfgoed zichtbaar blijft in het landschap. De Werkgroep Bollenerfgoed is onderdeel van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek.

Comments

comments

DELEN