Voor de zevende keer worden de Katwijkse Sportverkiezingen georganiseerd. De jury heeft drie kandidaten genomineerd voor de titel ‘Sportploeg van het jaar’. Tijdens de Avond van de Sport op 27 januari 2023, georganiseerd door Stichting Sportpromotie Katwijk, wordt bepaald welke ploeg met deze prijs aan de haal gaat.

De Sportverkiezingen Katwijk kennen vier verschillende categorieën: Sportploeg, Sportman, Sportvrouw en Belofte van het jaar. Tot 3 december konden sporters uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hun nominaties aandragen. De jury heeft als eerste alle inzendingen voor Sportploeg van het jaar beoordeeld en uiteindelijk drie sportploegen genomineerd om de winnaar van 2021 (volleybalvereniging Habithuis RVV) op te volgen.

Voetbalvereniging v.v. Katwijk
In het afgelopen voetbalseizoen heeft v.v. Katwijk zich tot kampioen van de tweede divisie gekroond. Ondanks een nederlaag tegen Excelsior Maassluis kon de Katwijkse voetbalploeg drie speelronden voor het einde van het seizoen al het kampioensfeest vieren. De ploeg van trainer Anthony Correia legde de basis voor de titel in de eerste seizoenshelft. Van de 14 wedstrijden werden er twaalf gewonnen en één keer werd gelijk gespeeld. Na een coronabreak van drie maanden nam de voorsprong wel af, maar Correia wist het oranje schip tijdig vlot te trekken. Dit seizoen draait v.v. Katwijk iets minder. Na drie opeenvolgende nederlagen werd afgelopen zaterdag met 0-1 gewonnen bij Jong Volendam. Daardoor staat de ploeg nu op de zesde plaats in de tweede divisie.

Voetbalvereniging FC Rijnvogels
Het eerste team van FC Rijnvogels heeft afgelopen seizoen beslag gelegd op het kampioenschap van de hoofdklasse. Daarmee werd promotie naar de derde divisie afgedwongen. Op de slotdag van de competitie mocht FC Rijnvogels niet verliezen van VV Zwaluwen om op eigen kracht de titel en promotie te bewerkstelligen. Dankzij twee doelpunten van Roy van Leeuwen eindigde het duel in een 2-0 overwinning. FC Rijnvogels, dat in 2004 ontstond na een fusie tussen KRV en MVKV, draait in de derde divisie goed mee. De stap naar de top ging verloren door twee opeenvolgende nederlagen. Afgelopen zaterdag werd met 2-3 gewonnen bij HSV. Op dit moment neemt de Katwijkse formatie de zesde plaats in.

Basketbalvereniging Sportiff Grasshoppers
Het in de eredivisie uitkomende damesteam van Sportiff Grasshoppers, dat al vaker gekroond werd tot Sportploeg van het jaar, wist in het laatste jaar van coach Rick Driessen het nationale bekertoernooi winnend af te sluiten. Daarnaast werd de finale van de play-offs voor het landskampioenschap bereikt. Onder de nieuwe coach Renate Sluis werd in september de SuperCup (de strijd tussen de kampioen en bekerwinnaar van het voorgaande seizoen) in de wacht gesleept. Sportiff Grasshoppers heeft zich inmiddels geplaatst voor de Final Four, volgend weekend in Katwijk. Vrij uniek is het feit dat 80% van de speelsters voorkomt uit de gedegen jeugdopleiding van de club. De andere 20% bestaat uit speelsters die al een tijd meelopen of op jonge leeftijd van andere clubs zijn overgekomen en feitelijk dus ook door Sportiff Grasshoppers zijn opgeleid.

Avond van de Sport
De winnaars van de Sportverkiezingen worden op 27 januari 2023 tijdens de Avond van de Sport bekendgemaakt. Alle sportverenigingen van de gemeente Katwijk zijn welkom om tijdens deze bijzondere avond in het sponsorhome van v.v. Quick Boys aanwezig te zijn. Het is een uitstekende mogelijkheid om elkaar te leren en natuurlijk ook om te netwerken. Met muziek, een hapje, een drankje en de presentatie van et duo Jaap Kloos en Krijn Schuitemaker belooft dit een echte Avond van de Katwijkse Sport te worden.