Ook al zijn de vele deelnemers aan het tijdelijke initiatief ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’ al enige tijd actief bezig in het kader van ‘Groen verbindt’, nu is er de mogelijkheid om het met een officieel tintje te openen. Vrijdag 16 juli om 15.00 uur vindt dat plaats op het perceel met de onthulling van een speciaal geschilderd bord,. Maar ook de dertig historische fotopanelen met ook foto’s van deze jaren zijn er voor het eerst te bewonderen. En het prachtige boek ‘Twee palen brood en één kruik koffie’ van Willem van Duijn over de historie van de Zanderij met haar tuinders is  er weer te koop deze middag.   

Gerard Bol, tijdelijk initiatiefnemer: ,,Op deze fotopanelen staan veel foto’s uit dit Zanderijboek. Door de grote vraag ernaar is er, gekoppeld aan mijn initiatief, een speciale herdruk en voor € 15,- kunt u de trotse eigenaar van dit boek worden. Vrijdagmiddag 16 juli start de verkoop op mijn perceel, waar alleen contant kan worden betaald. Na deze dag kunt u het boek kopen bij ‘Drukwerkenzo’ in de Katwijkse Torenstraat. Mooi om dat historische tuindersverleden met zoveel projectjes als o.a. de schooltuinen met elkaar te laten herbeleven hier tot maart 2028.”

Van harte welkom
Bol: ,,De ingang is tegenover het Shell station aan de Provinciale Weg, maar ook via het rode fietspad wandelend langs de wijngaard te betreden. En kunt u vrijdagmiddag 16 juli niet? Alle dagen is het tot zonsondergang een heerlijk gebied om te wandelen in het groen en de historische fotopanelen te bekijken.” Voor foto’s en meer informatie over het tijdelijke initiatief ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’ verwijzen we naar de Facebookpagina met dezelfde naam.       

 

Comments

comments

DELEN