Video: Arie van Rooijen.

Voordat komende vrijdag de schaatsen ondergebonden kunnen worden, moet er nog heel wat werk worden verzet. Woensdag kon, na wat vertraging, begonnen worden met het opbouwen van de tent. En daarna ging het hard. Na de fundering kwam de tent, en daarna natuurlijk de energieneutrale ijsbaan, gemaakt van kunstof.

Als het werk is verzet, staat het Andreasplein vol. Met een tent van 25 bij 35 meter. Daarin ligt dan een synthetische ijsbaan van 400 vierkante meter. Naast het schaatsen is er volop plek voor gezelligheid bij een hapje en een drankje in kerstsfeer. Er is ook een uitgebreid programma met evenementen.

Vrijdagmiddag is de officiële opening. Burgemeester Cornelis Visser doet dan de aftrap. Sponsors, vrijwilligers en andere genodigden zijn dan getuige daarvan.

Vrijdag, vanaf 20.00 uur, kan de schaatspret voor beginnen. Iedereen kan genieten van Katwijk on Ice tot en met zaterdag 7 januari.

De entree, inclusief 2 uur schaatshuur, bedraagt 5 euro. Al is de aanpak bedrijfsmatig, er zijn geen winstoogmerken. Alle opbrengsten gaan naar Kika. Meer informatie staat op www.katwijkonice.nl