D66 Katwijk wil een raadgevend referendum invoeren in Katwijk. De partij gaat daarvoor in het najaar een voorstel indienen in de gemeenteraad, zegt fractievoorzitter Carin Tawfik.

Door: Marc Wonnink

Het voorstel is wel opmerkelijk. Immers is het mogelijk maken van een raadgevend referendum opgenomen in het coalitieakkoord van DURF, SGP en ChristenUnie. Een voorstel daartoe van het college is er nog niet gekomen.

‘De afgelopen tijd heeft het college het voor elkaar gekregen om zowel de gemeenteraad als onze inwoners te passeren bij het maken van nieuw plannen,’ zegt Tawfik. ‘In veel gevallen zijn de contracten zelfs al getekend, waardoor onze inwoners van een koude kermis thuiskomen.’

Voordeel aan een referendum is volgens D66, ‘Bij het referendum kunnen daarom inwoners eindelijk kiezen voor wat ze écht willen.’

Het is de vraag hoe de coalitiepartijen gaan reageren op het voortel van de oppositiepartij. Vorige week tijdens de raadsvergadering diende GemeenteBelangen namelijk een voorstel in voor verlaging van snelheid op de N206. Die werd niet gesteund, omdat het al in het coalitieakkoord staat.

Vorig artikelKatwijker Mark van Dijk brengt tiende boek uit
Volgend artikelRenovatie atletiekbaan stuk duurder door verzakking