Folderverspreider Spotta verzorgt komende weken de verspreiding van de JA-sticker

De gemeente wil afval verminderen en zuinig omgaan met grondstoffen. Reclamedrukwerk dat huishoudens ontvangen wordt lang niet altijd gelezen. Het belandt vaak ongebruikt bij het oud papier of restafval. Met de ja-sticker wordt verspilling van papier voorkomen. Alleen huishoudens met een Ja-sticker ontvangen straks nog ongeadresseerde reclamedrukwerk. Geen sticker betekent dus geen reclamefolders meer.

Volgens landelijk onderzoek plakt ongeveer een derde deel van de Nederlanders die nu geen sticker hebben een Ja-sticker op. Dat betekent dat twee derde de folders niet hoeft te ontvangen. Door de invoering van de Ja-sticker wordt voorkomen dat de folders die toch niet gelezen worden niet eens worden geproduceerd.

‘Met de invoering van de Ja-sticker willen we niet folders verbieden. Inwoners die graag de papieren folders ontvangen, krijgen deze nog steeds. Als gemeente willen we puur kijken wat er mogelijk is om minder afval te produceren. De Ja-sticker is hier een mooi voorbeeld van’, geeft wethouder Emile Soetendal aan.

Anders Inzamelen

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk om voorbereid te zijn op de toekomst. Er wordt gewerkt aan verduurzaming op verschillende beleidsterreinen. Hier valt ook het project ‘Anders Inzamelen’ onder. Door afval te scheiden, maken we samen steeds minder restafval en benutten we de grondstoffen uit ons afval. Op die manier beperken we de kosten voor afvalverwerking en sparen we het milieu.