Luister wethouder Sonny Spek in Katwijk NU over de duurzaamheidslening.

De gemeente Katwijk gaat de duurzaamheidslening ophogen. 1,4 miljoen euro komt er extra in het potje, zo wil het college.

Sinds afgelopen jaar zijn de energieprijzen fors gestegen. Steeds meer inwoners en organisaties maken daarom gebruik van de duurzaamheidslening. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld hun woning of gebouw isoleren of een warmtepomp aanschaffen. Op deze manier verminderen zij hun energieverbruik.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt daarom aan de gemeenteraad om de Verordening Duurzaamheidslening Katwijk vast te stellen. Met deze nieuwe regels wordt het voor meer mensen mogelijk om de duurzaamheidslening aan te vragen. Ook kan de lening voor meer doeleinden gebruikt worden.

Op dit moment dreigt door de toenemende populariteit van de lening het budget van de duurzaamheidsleningen op zeer korte termijn op te raken. Daarom stelt het college aan de raad voor om het krediet voor het verstrekken van duurzaamheidsleningen te verhogen.

Door te kijken naar de eerdere verstrekte duurzaamheidsleningen wordt een storting van 1,4 miljoen euro als voldoende gezien om de leningen te blijven verstrekken voor de komende twee kalenderjaren.

Vorig artikel[Podcast] VVD wil vernieuwing veiligheidsconvenant amateurvoetbal
Volgend artikelDrinkwater volgend jaar flink duurder