Een kind met kanker, het schrikbeeld van elk ouder. Toch krijgen per jaar 600 kinderen en hun ouders deze diagnose te horen. Inmiddels geneest 81 procent, maar dat is voor KiKa, de stichting die zich hiervoor inzet, te weinig. Om dat percentage omhoog te brengen, is veel geld nodig. En daar willen Robert Jan Kuijt, André van den Oever en Henk Haasnoot bij helpen. 

Door Peter Onderwater

Door middel van verschillende acties gaan Robert Jan, André en Henk zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa. Het streefbedrag is € 20.000 en als ’tegenprestatie’ lopen ze volgend jaar november met z’n drieën de marathon van New York in Amerika.

Er worden verschillende acties georganiseerd zoals een loterij, kerststollenactie, statiegeldacties bij supermarkten, shirtsponsoring, collecteren en waarschijnlijk nog een bloemen- of plantenverkoop in het voorjaar. Kijk voor deze en meer acties vooral op de Facebookpagina.

Loterij en kerststollen 
De loten voor de loterij zijn inmiddels te koop op www.kikaloterijkatwijk.nl De kerststollen (1000 gram) kosten € 10,00, waarvan € 5,00 bestemd is voor Kika. Deze zijn te bestellen tot 2 december en worden bezorgd en worden na 9 december bezorgd in Katwijk en omgeving.

De kerststollen kunt u bestellen en sponsoren op www.runforkikamarathon.nl/zonder-strijd-geen-overwinning

Lopers volgen
Gezonde kinderen hebben 100 wensen, een kind met kanker maar 1. Zij strijden tegen die verschrikkelijke ziekte en hopen die te overwinnen en Robert Jan, André en Henk gaan strijdend trainen voor de marathon en hopen daar ook een overwinning te vieren. 

Via de Facebookpagina ‘Kika Marathon’ kunt u de trainingen volgen van Robert Jan Kuijt, André van den Oever en Henk Haasnoot.

Luister hier naar het interview met de heren Henk Haasnoot en Robert Jan Kuijt, in RTV Magazine op zaterdag 12 november.