Michael woont vanwege zijn verstandelijke beperking al enige jaren bij ’s Heeren Loo. Als gevolg van zijn handicap heeft hij veel begeleiding nodig. Dat hij iets aan zijn conditie moest doen stond buiten kijf, maar ja hoe regel je dit? Want naar de sportschool gaan in zijn eentje, is voor hem geen optie.

Na wat speurwerk werd de oplossing gevonden in een speciaal fitnessapparaat: de Motomed. Hiermee worden zowel been- als armspieren getraind. Het mooie van dit apparaat is dat deze uit zichzelf beweegt, waardoor clienten in beginsel niet veel spierkracht nog hebben om te gaan bewegen. Omdat de trainingsduur en het weerstandsniveau op maat kan worden ingesteld, kun je een programma maken waarmee clienten hun conditie stapje-voor-stapje verbeteren. Op een scherm worden de prestaties in cijfers en beeld getoond. Michael vindt vooral de geluidjes en cijfers op het scherm interessant, zeker als deze verspringen. De wisselende informatie stimuleert hem om door te gaan.

De aanschaf van de Motomed is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Willem. Via de speeltuitleen service kunnen alle cliënten van ’s Heeren Loo dit fitnessapparaat lenen. Janny (zorgbegeleider): “Zo kunnen we onze bewoners  de mogelijkheid geven om een fitnesstoestel uit te proberen. En ja, ik moet zeggen de Motomed bevalt uitstekend. De cliënten kunnen hiermee alle dagen de spieren trainen. Na een ‘fietstochtje’ zijn ze weer energiek, alert en ontspannen.”

Uitleenservice de Speelbergh is er ook voor mensen buiten ’s Heeren Loo. Hier kun je spelmateriaal huren voor verschillende doeleinden. Meer weten? Bel de Speelbergh op 088-0363500 of mail naar speelbergh@sheerenloo.nl.


Droomdal
Een zintuigbelevingsruimte die gehuurd kan worden door gezinnen met of begeleiders van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ook dementerende ouderen of kinderen met autisme kunnen er gebruik van maken.

Het gaat juist om de doelgroep die niet in staat is een (drukke) speeltuin te bezoeken vanwege hun beperking of teveel aan prikkels. De ruimte is exclusief voor de huurders, er komen geen andere mensen bij.

Het is een ruimte van 100 m2, met de thema’s strand en bos. Er zijn diverse ligelementen als een waterbed en een zen stoel. verlichting, muziek en geuren maken de ruimte ideaal om te ontspannen en te beleven.Droomdal is geheel door fondsen en sponsoren gerealiseerd.