De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk vindt zoals vanouds weer plaats in het gemeentehuis. Op maandag 9 januari staan de deuren van 19.30 tot 21.30 uur wijd open om de bevolking te begroeten en nieuwjaar te wensen. De Nieuwjaarsreceptie is toegankelijk voor iedereen en wordt ook live via RTV Katwijk en Alles over Katwijk uitgezonden.

De Nieuwjaarsreceptie is dus voor iedereen te volgen. Het belooft een gezellige avond te worden waarop ook een aantal prijzen worden uitgereikt.

Happening
Na de speech van burgemeester Visser worden de erepenningen van de gemeente Katwijk uitgereikt. Altijd een dankbaar onderdeel van de avond. Wie krijgt nu die belangrijke penning?

Na deze ceremonie is het tijd voor de Politicus van het jaar. Verhagen Media met De Katwijksche Post, de Rijnsburger, Katwijk Speciaal en Allesoverkatwijk.nl organiseerden ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. In samenwerking met RTV Katwijk wordt het een grote happening die dus ook live via de televisie wordt uitgezonden. De verkiezing die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd kreeg veel aandacht en bijval. Een lastig jaar deze keer, want in april/mei trad het nieuwe gemeentebestuur aan. Welk raadslid viel in 2022 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best of was het meest succesvol en scoorde het meeste punten. De vakjury, bestaande uit journalisten en correspondenten van de diverse media, is er na lang beraad uitgekomen, maar ook de publieksjury heeft hun stemmen in groten getale uitgebracht. Vele honderden personen brachten onderbouwd hun stem uit.

Live-uitzending
Dus ook deze bekendmaking vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsuitzending. De ceremonie rond de Meerburgprijzen begint 9 januari al om 18.30 uur. Dan is er nog geen live uitzending, maar worden er wel televisie opnamen gemaakt, die later in het live programma worden verwerkt. Ook zijn er al eerder opnamen gemaakt en al deze beelden worden later tot een uitzending versmolten. Uiteraard wordt er in de kranten van volgende week en de websites van RTV en Alles over Katwijk volop verslag gedaan. Wie niet naar de receptie kan komen kan om 19.30 uur afstemmen op RTV Katwijk of Alles over Katwijk.