Luister: Petra de Zwart van het comité Burger Zorgen N206 in de uitzending van Katwijk NU over het ambtsbezoek van de commissaris van de Koning.

Comité Burger Zorgen N206 heeft woensdagmorgen een petitie overhandigt aan de commissaris van de Koning, Jaap Smit. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan de gemeente Katwijk.

Het comité wil dat de provincie de zorgen van de omwonenden van de N206 serieus neemt. Geluidsoverlast en fijnstofoverlast zorgt daar voor een slechtere leefbaarheid. Het comité ziet met lede ogen aan dat de provincie druk bezig is met de RijnlandRoute, de verbinding tussen de A4 en de A44. Die loopt tot aan de N206 kruising Wassenaarseweg.

Het comité wil dat het tracé wordt doorgetrokken tot aan Noordwijk.

Bezoek
De commissaris was de hele middag aanwezig in Herberg Welgelegen in Valkenburg. De commissaris van de Koning had daar verschillende gesprekken. Hij sprak met vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld. Denk hierbij aan vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de kerk, jongerenwerk, verslavingszorg en de Voedselbank. Onder andere werd gesproken over de enorme groep vrijwilligers die Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg rijk zijn.

Daarnaast ging hij in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Onderwerpen die hier aan bod kwamen waren onder andere: wonen, mobiliteit en polarisatie. Tot slot kwamen de fractievoorzitters van de diverse politieke partijen langs, waarmee hij bijvoorbeeld sprak over de verhouding tussen de provincie en de gemeente en de ondertunneling van de N206.

Vorig artikel[Video] Bestuur SKA: ‘Het voelt als falen’
Volgend artikel[Video] Symbolische eerste paal van Topaz Overduin