Dit jaar vraagt Chr. Stichting HOE opnieuw aandacht voor de jaarlijkse voedselactie voor Roemenië, maar ook voor de Oekraïense vluchtelingen die in dat land worden opgevangen.

Door de oorlog in Oekraïne is het ook voor veel mensen in ons land een moeilijke tijd met de hoge gasprijzen en hogere voedselprijzen. In Roemenie is het voedsel, maar vooral hout nog weer veel duurder geworden en voor een grote groep arme Roemenen bijna niet meer betaalbaar.

‘Daarom wil de stichting u vragen ook dit jaar een financiële bijdrage te geven om voor de armste gezinnen in Roemenie met Kerstmis wat extra voedsel en hout te kunnen kopen. Om in de donkerste dagen van het jaar een lichtpuntje te brengen in hun vaak erbarmelijke en uitzichtloze omstandigheden.’

Met de bijdragen zal in Roemenie voedsel en hout worden gekocht. Dat bespaart een transport en wordt de plaatselijk economie gesteund. Roemeense contacten zorgen voor de verdeling van het voedsel en hout. Zij weten welk gezin wat nodig heeft en zorgen voor ‘pakketten op maat’.

Bijdrage kunnen gestort worden op: NL 90 RABO 0331 70 7977 of NL 31 INGB 0006194173 ten name van Chr. Stichting HOEKatwijk onder vermelding van ‘Winteractie’.

Luistert Jack Glasbergen in de uitzending van RTV Magazine op zaterdag 5 november.

Vorig artikelInloopavond huisvestingsverordening op woensdag 16 november
Volgend artikel17-jarige Katwijker aangehouden voor zware mishandeling Voorstraat