De politie waarschuwt opnieuw voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Buiten het feit dat bestuurders hun rijbewijs kwijt kunnen raken, zij een fikse boete krijgen én het CBR op eigen kosten een rijvaardigheidsonderzoek en/of een cursus op kan leggen, is er natuurlijk maar één echte reden waarom we afspraken moeten maken met elkaar over het gebruik van middelen die onze rijvaardigheid kan beïnvloeden. We hebben het dan uiteraard over jouw veiligheid én die van anderen. “Een feestje is leuk maar maak afspraken met elkaar!”

De afgelopen week heeft de politie in Katwijk zeker vier bestuurders aan de kant gezet vanwege het rijden onder invloed.

Op de Petronella van Saxenstraat te Rijnsburg werd een snorfietser staande gehouden omdat het achterlicht niet werkte. De bestuurder sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Op het bureau blies de verdachte 630 ugl. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Ook op de Karel Doormanlaan te Katwijk was een snorfietser het haasje. Op het bureau blies deze verdachte 655 ugl. Ook in dit geval werd het rijbewijs ingevorderd en werd er proces- verbaal opgemaakt.

Op de Korte Vaart in Rijnsburg ging een snorfietser onderuit. De bestuurder was gewond en blies een G/F-indicate op de Dräger. Omdat de verdachte aan zijn verwondingen geholpen moest worden in het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen om na te gaan hoeveel alcohol er in het bloed zat op het moment van het ongeval.

Tenslotte werd een automobilist op de Voorschoterweg in Valkenburg gesnapt die in een bocht een slingerende beweging maakte die voor de dienders niet onopgemerkt bleef. De auto werd staande gehouden en de verdachte blies aan het bureau 295 ugl.

Comments

comments

DELEN