Pyro Freaks Katwijk vestigen nieuw record met 3000 salutes tijdens Fallas Valencia

De bekende Katwijkse groep vuurwerkliefhebbers, Pyro Freaks, heeft samen met de wijkvereniging Espartans Del Foc en het Spaanse vuurwerkbedrijf Pirotecnia Nadal Martí een ongeëvenaard nieuw record gevestigd tijdens de Fallas Valencia. De adembenemende vuurwerkshow in de wijk Mislata zorgde voor een onvergetelijk schouwspel met maar liefst 3000 salutes in de bombardeo, de knallende afsluiter van een vuurwerkshow.

Pyro Freaks Katwijk is een groep gepassioneerde vuurwerk enthousiastelingen uit de Nederlandse kustplaats Katwijk. Ze hebben in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met hun spectaculaire en creatieve vuurwerkshows. Hun liefde voor vuurwerk heeft hen naar Valencia gebracht om samen met lokale partners een unieke show neer te zetten tijdens de jaarlijkse Fallas viering.

De Fallas Valencia is een traditioneel feest in de Spaanse stad Valencia, waarbij er prachtige monumenten van papier-maché worden gebouwd en uiteindelijk in brand worden gestoken tijdens de zogenaamde “Cremà”. Vuurwerk speelt een belangrijke rol tijdens dit evenement, waarbij de lokale bevolking en toeristen samenkomen om de indrukwekkende shows te aanschouwen.

Dankzij hun samenwerking met de wijkvereniging Espartans Del Foc en Pirotecnia Nadal Martí, heeft Pyro Freaks Katwijk een spectaculaire bombardeo met 3000 salutes gecreëerd. Deze ongekende prestatie heeft gezorgd voor een blijvende indruk bij zowel de bezoekers van het evenement als degenen die de show online hebben gevolgd.

Hoewel het evenement al een maand geleden plaatsvond, blijven mensen de opnames van het vuurwerkspektakel bekijken en delen op sociale media. De kippenvelmomenten zijn nog springlevend, en het succes van de show onderstreept de passie en het vakmanschap van de Pyro Freaks Katwijk.

Het nieuwe record van 3000 salutes zal ongetwijfeld een uitdaging vormen voor andere vuurwerkgroepen tijdens toekomstige edities van de Fallas Valencia. Pyro Freaks Katwijk en hun partners hebben de lat hoog gelegd en laten zien wat er mogelijk is met passie, creativiteit en samenwerking tussen verschillende culturen.