Katwijkse ondernemers die interesse hebben in het adopteren van het midden eiland van een rotondes kunnen zich melden. Nadat het college in mei de spelregels voor groenadoptie heeft vastgesteld, hebben een aantal Katwijkse ondernemers interesse getoond. De gemeente heeft daarom besloten om vier specifieke rotondes ter adoptie aan te bieden. In de toekomst worden er mogelijk nog meer rotondes aangeboden.

Een belangrijke randvoorwaarden voor de adoptie van een rotonde is dat deze dient te passen binnen het beleidsplan Groen 2020-2029. Verder worden er duidelijke richtlijnen gesteld aan de reclame-uitingen zodat de inrichting van de rotonde voldoet aan het verkeersveiligheidsbeleid. Ondernemers kunnen een rotonde adopteren voor de duur van drie jaar. Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de adoptie van één van deze rotondes, dienen te voldoen aan de spelregels en algemene voorwaarden.

Interesse?
Naar aanleiding van belangstelling van Katwijkse ondernemers om een rotonde te adopteren heeft de gemeente besloten de volgende vier rotondes ter adoptie aan te bieden:

de rotonde Voorschoterweg (Valkenburg)
de rotonde Koningin Julianalaan/Zeeweg (Katwijk aan Zee)
de rotonde Westerbaan/Zilverschoon (Katwijk aan de Rijn)
de rotonde Karel Doormanlaan/Zeeweg (Katwijk aan Zee)

Van de eerste drie rotondes kan het beheer en onderhoud worden geadopteerd. Voor de rotonde Karel Doormanlaan/Zeeweg geldt dat ook de inrichting, onder een aantal voorwaarden, kan worden aangepast.

Katwijkse ondernemers kunnen uiterlijk 6 augustus hun interesse tonen door een email te sturen naar info@katwijk.nl.

Comments

comments

DELEN