Vandaag viert Soldaat van Oranje – De Musical zijn 3.500ste voorstelling, volgens traditie met de bekende mok met friet, na afloop van zowel de matinee- als de avondvoorstelling. Bij de matinee voorstelling waren middelbare scholieren aanwezig die gewerkt hebben met het nieuwe lesconcept, Samen sterk voor vrijheid – toen en nu, dat onlangs in samenwerking met hulporganisatie War Child is ontwikkeld.

Zinvol
“Het lespakket hebben we als heel zinvol ervaren. Het verbindt het heden met het verleden zodat leerlingen beter begrijpen wat oorlog betekent.” – Marianne Buring, Stedelijk Gymnasium Leiden

Alle generaties
Sinds de allereerste voorstelling is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,6 miljoen bezoekers van alle generaties verteld. Oudere generaties dachten vaak aan eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en jongere generaties hadden vragen naar aanleiding van het oorlogsverhaal. Zo houden we met elkaar een belangrijk deel van onze geschiedenis levend.

Leerlingen van Stedelijk Gymnasium Leiden (locatie Socrates) die al met met het nieuwe lespakket gewerkt hebben. Na afloop van de matinee gingen zij in het decor van de voorstelling op de foto samen met de acteurs van cast XXV en vrienden van War Child. (Foto: Samuel van Leeuwen)

Bron: Soldaat van Oranje – De Musical